Suomen laajin valikoima piharakennuksia.
UUTTA! Taloyhtiöiden RK ja RKV-jätekatosmallit!

Virtaa ja valoa – sähköistä ulkorakennuksesi!

Sähköistäminen tuo lisää toiminnallisuutta ulkorakennuksiin.

Ulkovarasto tai valmisaitta on yleensä valaistu ja niistä löytyy yksi tai useampi sähköpiste. Sähkötöiden tarve on hyvä olla selvillä jo ennen ulkorakennuksen kokoamista, mutta valmis pihavarastokin on mahdollista sähköistää jälkikäteen.

Valaistus ja sähköistäminen ovat oleellisia ulkorakennuksen toiminnallisuuden kannalta. Vaikka pihavarastossa tai vierasaitassa on ikkunat, on lisävalaistukselle aina tarvetta tämän tyyppisissä ulkorakennuksissa. Piharakennuksen käyttötarkoitus määrittelee loppujen lopuksi sähkön tarpeen. Vierasaittaan tai pyörävarastoon riittää valaistuksen lisäksi yleensä pari suojamaadoitettua sähköpistorasiaa. Mikäli ulkorakennuksessa on tarkoitus tehdä töitä järeämmillä laitteilla, kannattaa suunnitteluvaiheessa miettiä voimavirta-asennusta.

Yleensä sähkö tuodaan rakennukseen maakaapelilla, joten pienimuotoisiin kaivuutöihin on hyvä varautua jo suunnitteluvaiheessa. Sähkötöiden tekeminen on Suomessa hyvin säänneltyä. Sähköturvallisuusmääräysten noudattamiseksi sähkötyöt on aina teetettävä ammattilaisilla, silloin kun jotain liitetään verkkovirtaan. Palonkestävän asennuksen varmistamiseksi kytkennät tulee poikkeuksetta teettää ammattitaitoisella sähkömiehellä.

Pienelementtijärjestelmän suunnittelussa ei voida valmiiksi huomioida sähköasennuksen tarpeita. Elementti Elli-ulkorakennuksissa sähköistys voidaan toteuttaa ns. pintavetona, joka on siististi tehtynä aivan yhtä hyvä ratkaisu kuin rungon väliin tehty asennus. Pinta-asennuksissa on myös hyvänä puolena se, että jos jotain tarvitsee myöhemmin lisätä, on se helpompaa kuin rakenteisiin tehtyihin asennuksiin jatkaminen tai haaroittaminen.

Tarvittava virta kesätaivaalta

Aurinkoenergiajärjestelmä voi olla paras ratkaisu tee se itse-miehelle, silloin kun pysytään matalajännitteessä. Nykyään saatavilla on laaja kattaus kesämökkikäyttöön tarkoitettuja aurinkoenergiajärjestelmiä aurinkopaneeleineen ja akkuineen. Aurinkopaneeleilla saatavalla sähköllä pärjää hyvin maaliskuusta-lokakuuhun Suomen oloissa. Aurinkopaneeleilla voidaan tuottaa riittävästi sähköä mikroaaltouunin, kahvinkeittimen, valaisimien ja kännykän lataamisen tarpeisiin.

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan asentaa ja kytkeä itse. Järjestelmät toimivat 12 V matalajännitteellä, joten asennukseen ei vaadita lupia. Mikäli järjestelmään asennetaan invertteri, niin kytkentätyöt on teetettävä valtuutetulla ammattilaisella.

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.