Eristämällä pidennät ulkorakennuksen käyttökautta

Lämpöeristetyssä vierasaitassa on mukava yöpyä alkukeväästä pitkälle syksyyn.

Kun kesän lämpimät tuulet ovat kaukainen muisto, nukkuma-aitta ei enää välttämättä houkuttele yöpyjiä. Lämpöeristettynä Elementti Elli -aitta on varmasti pihapiirin suosituin makuukamari pitkälle syksyyn. Myös muissa käyttötarkoituksissa olevien Elementti Elli –piharakennuksien eristystä kannattaa harkita.

Kaikki Elementti Elli -ulkorakennukset voidaan lämpöeristää. Eristyspaksuus kannattaa miettiä aina rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi keväällä, kesällä ja syksyllä käytettävään vierasaittaan riittää hieman pienempi eristys kuin ulkorakennukseen, jossa on ympäri vuoden jatkuva lämmitys. Jatkuvasti lämmitettävään tilaan on järkevä harkita hieman paksumpaa eristettä jo pelkästään lämmityskustannusten minimoimiseksi.

Seinien lämpöeristäminen onnistuu esim. uretaani- tai styrox-levyllä. Levyn paksuuden on oltava n.15 mm pienempi kuin rakennuksen runko, jotta ulkovuorauksen ja eristeen väliin jää tarvittavan kokoinen tuuletusrako. Eristettä ei saa asentaa ulkovuoreen kiinni! Vaihtoehtoisesti eristys voidaan tehdä käyttämällä tuulensuojalevyä ja villaa. Tällöinkin tuulensuojalevyn ja paneelin väliin jätetään vähintään 15 mm tuuletustila. Eristeen paksuus määräytyy rungon palkkien paksuuden mukaan.

Sauma-aineeksi kannattaa valita esim. elastinen saumausvaahto, koska rakennus elää lämmönvaihteluiden mukana. Tarvittaessa sisäpuolelle voi asentaa rungon päälle lisäeristeen.

Lattian ja katon eristäminen

Tavanomaiset lattiaelementit voidaan eristää ennen paikoilleen asennusta myös uretaanilevyllä. Eristettävä lattia suositellaan rakennettavaksi pitkästä tavarasta paikan päällä jolloin eristyksestä tulee laadukkaampi ja lattian pintamateriaaliksi voi asentaa esim. ponttilaudan.

Katon eristeenä voidaan käyttää uretaanilevyä tai villaa, kunhan riittävästä yläpohjan tuuletuksesta on huolehdittu. Yläpohjassa jätetään vähintään 50 mm rako kattorakenteisiin ja huolehditaan myös harjan tuuletuksesta.

Elementti Ellin toimitusten mukana on saatavilla EPS-eristepaketti. EPS-levyeriste eli tutummin styrox on eristeenä helppo asentaa ja eikä vaadi tuulensuojausta puolilämpimän tilan eristeenä. Elementti Ellin toimituksen mukana saa tarvittaessa suoraan oikean levyiset EPS-eristeet, joita on kahta eri paksuutta: 50 mm tai 70 mm.

Myös ovet ja ikkunat on syytä eristää silloin kun muukin rakennus eristetään. Elementti Ellin ulkorakennuksiin on toimituksen mukana tarvittaessa saatavana eristettyihin rakennuksiin tarkoitettuja ikkunoita avattavina kaksilehtisinä malleina tai kiinteällä kaksinkertaisella lasilla.

Elementti Elliltä saa aina pyydettäessä ohjeet eristyksiin tai ikkunoihin liittyen. Kysy rohkeasti; olemme valmiita opastamaan sinua yksilöllisissä tarpeissa, koska ratkaisut vaihtelevat paljolti ulkorakennuksen käyttötarkoituksen mukaan.

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.