Suomen laajin valikoima piharakennuksia.
UUTTA! Taloyhtiöiden RK ja RKV-jätekatosmallit!

Usein kysytyt kysymykset

Lisätietoa tuotteista ja asentamisesta löydät videomuodossa myös YouTube kanavaltamme: Täällä

Onko tuote ulkomainen vai kotimainen?

Materiaalit ja työ on vähintään 99 % kotimaista.

Saako varastoja muilla mitoilla kuin ilmoitetuilla?

Vakioelementit on 500 mm ja 1000 mm leveitä sekä 1990 mm korkeita joiden puitteissa voi rakennuksen kokoa muokata vapaasti 4240 leveyteen, pituutta voi olla lähes rajattomasti. Rakennuksia saa myös asiakkaan omilla mitoilla, näistä aina erillinen tarjous.
Kaikkia vakiomallin rakennuksien pituutta ja leveyttä voi muokata 500mm jaotuksella sekä niihin voi lisätä/vähentää ovia ja ikkunoita sekä vaihtaa niiden malleja.

Rivitaloyhtiömme pihavarasto pitäisi uusia, saako teiltä asennusta?

Taloyhtiöille teemme kokonaisurakointia, vanhojen poistosta ja perustuksien teosta pintamaalattuihin ja valmiiksi asennettuihin uusiin varastoihin asti.

Teettekö tuotteiden asennuksia esim. mökeillä?

Sivuiltamme löytyy asennuspalvelu kohdasta eripuolelta Suomea olevien asennusryhmien yhteystietoja, heiltä voi kysyä suoraan asennuksista.

Kuuluuko kiinnitystarvikkeet toimitukseen?

Kyllä, toimituksen mukana on tarvittavat ruuvit, naulat ja kulmaraudat paketin kokoamiseen.
(raakapontin ja huopakatteen naulat ei sisälly)

Onko tuotteissa pintakäsittelyä?

Kaikki puutavara puuvalmista, isommissa esim. taloyhtiöiden tilauksissa on saatavilla pintakäsittely

Vakiotoimituksessa on ruodelaudat teräspeltikatteelle mutta haluaisin huopakaton?

Lisätoimituksena voi valita mukaan raakapontin huopakatetta varten, hinnat löytyy suoraan hinnastosta.

Kuinka nopeasti elementit asentaa?

esim. 8m2 varaston lattia ja seinäelementit asentaa 1-2 tunnissa, suurin aika menee katon rakentamiseen ja siihen kuluva aika riippuu katemateriaalista sekä tietysti ammattitaidosta ja tekijöiden määrästä mutta käytännössä maksimissaan 1-1.5 työpäivää ammattilaiselta, isommissa tietysti menee hieman enemmän aikaa.


Katso 13 minuutin kohdalta kuinka Elementti Elli asennetaan

Pystyykö rakennuksen kokoamaan ihminen joka ei ole rakennusalan ammattilainen?

Seinien ja lattian kasaamisen hoitaa melkein kuka vain, katemateriaalin asennuksen helppous tai vaikeus riippuu toki valittavasta materiaalista.

Voiko parioven asentaa päätyyn?

Parioven voi asentaa myös päätyyn ja esim. 3180 mm leveissä saa niin halutessaan parioven molemmin puolin 500 mm leveät elementit joilla oven saa keskelle, samoin 3040 mm pitkissä rakennuksissa.

Haluaisin pulpettikaton, onko se mahdollista?

Kaikki rakennukset saa myös pulpettikattoisena.

Miten valitsen katemateriaalin?

Kannattaa päättää, mikä itselle katon suhteen on tärkeintä: äänieristys, helppo huollettavuus vai tietynlainen ulkonäkö. Peltikatteen etu on asennuksen nopeus sekä puhtaana pitämisen helppous. Huopakate eristää ääntä hyvin, on edullinen sekä istuu hienosti maastoon. Molemmat katemateriaalit ovat laadukkaita ja kestäviä vaihtoehtoja. Lue lisää katteen valinnasta »

Kestääkö katto lumikuormat?

Kyllä kestää oikein asennettuna, toki erittäin runsaslumisina talvina voi olla syytä tehdä lumenpoisto.

Pystyykö rakennuksia lämpöeristämään?

Lämpöeristäminen onnistuu seinissä esim. uretaanilevyllä, levyn paksuus pitää olla n.15mm pienempi kuin rakennuksen runko jotta ulkovuorauksen ja eristeen väliin jää tuuletusrako. Vakio lattiaelementit voi eristää ennen paikoilleen asennusta myös uretaanilevyllä tai vaihtoehtoisesti ne voi jättää toimituksesta pois ja tehdä perinteisen tuulensuojalevy + villa ratkaisun. Katossa voi käyttää uretaanilevyä tai villaa, kunhan huolehtii riittävästä tuuletuksesta yläpohjassa.

Miksi lattiaelementit hinnoitellaan erikseen?

Rakennuksen lattia voi olla myös betonilaatta joka toimii samalla myös perustuksena, näissä tapauksissa lattiaa ei ole pakko ottaa toimitukseen jolloin hyöty jää täysimääräisenä asiakkaalle.
Aittarakennuksissa lattia kannattaa tehdä itse pitkästä tavarasta jolloin saa yhtenäisen lattian esim. ponttilaudasta tai jos lattia halutaan eristää on pitkästä tavarasta tekeminen parempi vaihtoehto.

Saako tuotteille rakennuslupakuvia?

Sivuilta voi ladata ilmaiseksi tyyppikuvat eikä niiden lataaminen/käyttäminen velvoita tilaamaan rakennusta. Mahdolliset muutokset kuviin on 350 € / kerta.
Lupakuvat sisältää: pohja/leikkaus/julkisivukuvat sähköisesti toimitettuna.
Kuvat on ns. tyyppikuvat jotka asiakkaan pääsuunnittelija tai vastaava allekirjoittaa tarvittaessa.

Kuinka suuren varaston saa rakentaa ilman rakennuslupaa?

Lupa-asioissa on aina käännyttävä oman kunnan rakennusvalvonnan puoleen, asiakas vastaa lupien hakemisesta ja niiden oikeellisuudesta sekä muista vastaavista asioista.

Saako lisätoimituksena tiilikuviopeltiä tai muita profiileja?

Toistaiseksi ainoastaan suoraprofiilista teräskatetta.

Mikä on teräspeltikatteen väri?

RR23 tummanharmaa tai RR33 musta. Katso täältä lisää katteen valinnasta »

Voiko tiilikatteen asentaa?

Ei, rakennuksiin voi laittaa huopa tai teräskatteen, tiilikatteen omapaino + lumikuorma ylittää maksimilumikuormalla katon kokonaismassarajan.

Millaisissa paketeissa tuote on?

Pakkaukset on muovitettu ja sidottu teräsvantein, pakkaus on tarkoitettu kuljetuksen aikaiseksi suojaksi ja lyhytaikaiseen varastointiin, pakkaus on poistettava pidempiaikaisessa varastoinnissa ja tuotteet suojattava ilmavasti.

Voiko tuotteen noutaa peräkärryllä tai pakettiautolla?

Tuotteet on ainoastaan toimitettuna tai joissain tapauksissa nouto lähimmästä terminaalista.

Kun tilaan tuotteen toimitettuna kuinka se toimitetaan?

Tuotteet tulee kappaletavarana kuorma-autolla jossa on perälautanostin, erillisiä nostolaitteita ei tarvitse, rahtihinta on siis toimitus kotipihaan. On syytä huomioida että kuorma-auto ajaa vain sellaisiin paikkoihin joihin se pääsee, tästä eteenpäin asiakas vastaa tuotteen kuljetuksesta.

Voiko kuljetusauto nostaa nosturilla toimituksen oikeaan paikkaan?

Kuljetukset on pääosin kappaletavarakuljetuksia mitkä puretaan perälautanostimella, silloin asiakas voi tilata omakustanteisesti nosturijakelun jos vaaditaan nosturipurkua.
Osassa toimituksia saattaa olla esim. isoja kattotuolipaketteja jotka vaatii nosturipurun, silloin sitä nosturipurkua ei tarvitse erikseen tilata vaan se kuuluu rahtihintaan.

Mihin asti Suomessa toimitatte tavaraa?

Rahtihinta sisältää toimituksen Oulu-Kajaani linjan eteläpuolella mantereella.
Tuotteet saa lähes kaikkialle Suomeen, Lapissa, saaristossa ja Ahvenanmaalla saattaa olla erikoishinnoittelualueita. Toimitukset saa myös ulkomaille.
Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa??

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.