Jos katto kestää, rakennus kestää – miten valita katemateriaali?

Peltikatteen etuna on asennuksen nopeus sekä puhtaana pitämisen helppous. Huovan katemateriaalikseen valitsevat arvostavat eniten materiaalin sopivuutta ympäristöön, äänettömyyttä ja asentamisen helppoutta. Molemmat katemateriaalit ovat laadukkaita ja kestäviä vaihtoehtoja.

Katteen pitää kestää paukkupakkaset, kesähelteet ja syysmyrskyt – oikea suunnittelu, asennus ja huolto takaavat pitkäikäisen katon. Katemateriaalin valintaan vaikuttavat mm. katon kaltevuus ja kaavamääräykset. Katon näyttävyys ja helppohoitoisuus ovat myös tärkeitä seikkoja katetta valittaessa, mutta yleensä kustannukset ovat ratkaisevin kriteeri.

Kokonaisuuden hintaa nostaa katon pinta-alan lisäksi katon monimuotoisuus, joka voi vaikuttaa myös katteen valintaan. Esimerkiksi, huopakatteet ovat helposti työstettäviä ja tiiviitä, siksi ne soveltuvat erityisesti monimuotoisten kattojen tekemiseen.

 

Peltikatteen ominaisuudet

Peltikatteen etuna on sen keveys sekä asennuksen nopeus. Peltikatto on linjakkaan ulkonäön lisäksi lisäksi lähes huoltovapaa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu peltikatto puhdistaa itsensä niin lumesta, jäästä, roskista kuin liasta. Harjakattoisista rakennuksista, jossa on asennettu peltikate, lumet tulevat tehokkaasti alas eikä lumikuormia tarvitse miettiä.

Käyttämällä oikeita pinnoitteita, kateruuveja ja muita tarvikkeita sekä oikein ajoitettuja ja suoritettuja huoltoja, peltikatto voi kestää useita vuosikymmeniä. Kuitenkin peltikaton suurin haittapuoli on sen äänimaisema. Sade voi rummuttaa kattoa kuuluvasti eristekerroksista ja aluskatteesta huolimatta.

 

Milloin kannattaa valita palahuopakate?

Palahuopakate on kestävä ja helposti asennettava kattolaattakate näyttäville ja monimuotoisille katoille. Joustava monikerroksinen rakenne sekä erikoispinta vaimentavat tehokkaasti ulkopuolelta tulevia ääniä.

Palahuopakatteen tärkeimmät valintaperusteet:

  • äänettömyys – tehokkaasti vaimentaa sateen ropinan,
  • edullinen hinta – alk. 77 € Elementti Elli -piharakennuksiin,
  • sopii hyvin ympäristöön – huopakate hienosti sulautuu maastoon,
  • asentamisen helppous – riittää vain vasara sekä huovan leikkaamiseen sopiva väline.

 

Elementti Ellin valmiselementeistä koottavaan piharakennukseen voit aina valita vesikatemateriaaliksi palahuopakatteen mustana tai peltikatteen tummanharmaana RR23 tai mustana RR33.

Elementti Ellin laajan piharakennusvalikoiman löydät TÄÄLTÄ.

 

 

 

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.