Oma tupa oma lupa – tarvitsenko rakennusluvan pihavarastolleni?

Elementti Ellin mukana saat rakennuslupahakemukseen soveltuvat lupakuvat veloituksetta.

Ennakoinnilla ja asianmukaisilla lupa-asiakirjoilla varmistat, että saat hankkimallesi piharakennukselle luvat ripeästi ja vaivatta. Elementti Ellin ladattavilla tyyppikuvilla saat lupakäsittelyn käyntiin vauhdilla.

Ulkorakennuksen hankinnan lupa-asioissa ei kannata luottaa kuulopuheisiin eikä vanhaan tietoon. Rakentaminen on Suomessa erittäin säädeltyä. Jokainen rakennusprojekti käsitellään erikseen ja niissä voi olla poikkeuksia muihin vastaavanlaisiin hankkeisiin nähden. Tästäkään syystä ei pidä tehdä yleistyksiä, tarvitaanko lupaa vai ei. Ulkorakennusten rakennuslupien käytännöille ei voida antaa tyhjentävää ohjeistusta, koska käytännöt vaihtelevat kunnittain. Rakennushankkeen kaavanmukaisuus tarkastetaan rakennuslupahakemuksen käsittelyn yhteydessä, joten pientenkin ulkorakennusten hankintaan kannattaa varautua rakennusluvin.

Kunnissa kulloinkin voimassa olevista säädöksistä on saatavana julkista tietoa internetistä. Hakukoneilla termi ’rakennusjärjestys’ sekä kunnan nimi, jossa rakennusprojekti aiotaan toteuttaa, tuottaa pääsääntöisesti ajantasaista tietoa kunnallisesta rakennusvalvonnasta. Lupa-asioita ei kannata jäädä pohtimaan yksin vaan ottaa yhteys rakennusvalvontaan.

Rakennusvalvonta auttaa

Rakennuslupaan ja itse rakentamiseen kannattaa käyttää asiantuntijoita apuna, jotta säästät aikaa ja vaivaa. Rakennuslupahakemuksen kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä, jotta rakennusprojekti ei viivästy turhaan. Lupaprosessiin kannattaa varata riittävästi aikaa ja ottaa yhteyttä lupaviranomaisiin mahdollisimman aikaisin. Monella kunnalla on puhelinpalvelu, jonka kautta rakennusvalvontaan on helppo olla yhteydessä. Rakennusvalvonnasta saa tarkemmin tietoa hakumenettelystä ja vaatimuksista.

Monissa tapauksissa myös naapureita on kuultava rakennushankkeiden yhteydessä. Ulkorakennuksen hankinnasta kannattaa keskustella hyvässä hengessä naapurien kanssa jo ennen ostoa. Mitä tiiviimmin alue on rakennettu, sitä enemmän rakennushankkeilla on merkitystä naapureille. Naapurien kuulemisesta ja lupakatselmuksista saat tarkempaa tietoa oman kuntasi rakennusviranomaisilta.

Ennakoi ja lataa lupakuvat verkosta

Asiakirjavaatimukset on hyvä varmistaa rakennusvalvonnasta etukäteen, jotta hanke ei viivästy ainakaan puutteellisten dokumenttien takia. Kunnan rakennusvalvontaan on toimitettava lupakuvat, joista ilmenee hankittavan rakennuksen koko ja pohjapiirustus. Elementti Ellin jokaisen mallin tyyppikuvat löytyvät verkkosivuiltamme ja ne soveltuvat sellaisenaan rakennusluvan hakemiseen.

1. Lataa lupakuva osoitteesta https://elementtielli.fi/lupakuvat/ ja lähetä se sähköisesti valitsemaasi kopioliikkeeseen.
2. Pyydä kuvat taitettuna, seläkkeillä ja kolmena sarjana.
3. Nouda kuvat kopioliikkeestä ja toimita ne rakennusvalvontaan.

Sivuilta voi ladata ilmaiseksi tyyppikuvat, jotka lähetetään tai viedään muistitikulla kopiolaitokseen, josta saa taitetut kuvat seläkkeillä. Tämä aineisto toimitetaan rakennusvalvontaan.

Elementti Ellin mukana saat rakennuslupahakemukseen soveltuvat lupakuvat veloituksetta.
Elementti Ellin mukana saat rakennuslupahakemukseen soveltuvat lupakuvat veloituksetta.

 

Lupakuvat voi tilata myös postitse valmiina 3 kpl sarjana 100 €:n lisähintaan. Valmiita sarjoja voit tiedustella sähköpostilla osoitteesta myynti@elementtielli.fi. Mahdolliset muutokset kuviin maksavat 250 € / kerta. Erilliset rakennekuvat voidaan toimittaa eri sopimuksen mukaan.

Valitse Elementti Elli -ulkorakennus ja saat lupakuvat kaupan päälle!

Muista, että lupa-asioissa on aina käännyttävä oman kunnan rakennusvalvonnan puoleen. Asiakas vastaa lupien hakemisesta ja niiden oikeellisuudesta sekä muista vastaavista asioista.

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.