Piharakennuksen eristäminen pidentää käyttökauden pitkälle syksyyn

Unelmoitko mökkitunnelmasta kotipihallasi tai tarvitsetko vieraillesi oman yöpymispaikan kesämökille?  Aitat ja vierasmajat ovat oivallisia ratkaisuja vieraiden kestitsemiseen vieraanvaraisesti yöpymistarkoituksessa – ja miksi ei itsellekin!

Suomen sää osaa olla vaihteleva ja varsinkin syksyn tullessa ulkorakennuksessa voi tulla vilpoisat oltavat yövierailla. Tästä syystä ulkorakennukset onkin hyvä lämpöeristää, jolloin niissä yöpyminenkin on paljon mukavampaa.

Lämpöeristettynä Elementti Ellin aitat ja vierasmajat ovat varmasti pihapiirin suosituin makuukamari pitkälle syksyyn. Myös muissa käyttötarkoituksissa olevien Elementti Ellin piharakennuksien eristystä kannattaa harkita.

Esimerkiksi nyt etätöiden ollessa hyvin yleisiä, oma työhuone takapihalla voisi kuulostaa varmasti mukavalta! Lämpöeristettynä ulkorakennus toimii rauhallisena etätyöpisteenä pitkälle syksyyn, eikä varpaatkaan palele tietokonetta näpytellessä.

Lämpöeristys mahdollista kaikkiin Elementti Ellin ulkorakennuksiin

Kaikki Elementti Elli -ulkorakennukset voidaan lämpöeristää. Eristyspaksuus kannattaa miettiä aina rakennuksen käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi keväällä, kesällä ja syksyllä käytettävään vierasaittaan riittää hieman pienempi eristys kuin ulkorakennukseen, jossa on ympäri vuoden jatkuva lämmitys. Jatkuvasti lämmitettävään tilaan on järkevä harkita hieman paksumpaa eristettä jo pelkästään lämmityskustannusten minimoimiseksi.

Seinien lämpöeristäminen onnistuu esim. uretaani- tai styrox-levyllä. Levyn paksuuden on oltava n.15 mm pienempi kuin rakennuksen runko, jotta ulkovuorauksen ja eristeen väliin jää tarvittavan kokoinen tuuletusrako. Eristettä ei saa asentaa ulkovuoreen kiinni!

Vaihtoehtoisesti eristys voidaan tehdä käyttämällä tuulensuojalevyä ja villaa. Tällöinkin tuulensuojalevyn ja paneelin väliin jätetään vähintään 15 mm tuuletustila. Eristeen paksuus määräytyy rungon palkkien paksuuden mukaan.

Sauma-aineeksi kannattaa valita esimerkiksi elastinen saumausvaahto, koska rakennus elää lämmönvaihteluiden mukana. Tarvittaessa sisäpuolelle voi asentaa rungon päälle lisäeristeen.

Lattian ja katon eristämiseen käytettävät materiaalit

Tavanomaiset lattiaelementit voidaan eristää ennen paikoilleen asennusta myös uretaanilevyllä. Eristettävä lattia suositellaan rakennettavaksi pitkästä tavarasta paikan päällä, jolloin eristyksestä tulee laadukkaampi ja lattian pintamateriaaliksi voi asentaa esim. ponttilaudan.

Katon eristeenä voidaan käyttää uretaanilevyä tai villaa, kunhan riittävästä yläpohjan tuuletuksesta on huolehdittu. Yläpohjassa jätetään vähintään 50 mm rako kattorakenteisiin ja huolehditaan myös harjan tuuletuksesta.

Eristämisessä toimii erinomaisesti EPS-levyeriste eli tutummin styrox. Se on helppo asentaa, eikä vaadi tuulensuojausta puolilämpimän tilan eristeenä.

Ovien ja ikkunoiden eristäminen

Myös ovet ja ikkunat on syytä eristää silloin kun muukin rakennus eristetään. Elementti Ellin piharakennuksiin on tarvittaessa saatavilla toimituksen mukana eristettyihin rakennuksiin tarkoitettuja ikkunoita avattavina kaksilehtisinä malleina tai kiinteällä kaksinkertaisella lasilla. Myös eristetyt ovet kuuluvat valikoimaamme.

Meiltä saat aina neuvoja eristyksiin tai ikkunoihin liittyen. Kysy rohkeasti – olemme valmiita opastamaan sinua yksilöllisissä tarpeissa, koska ratkaisut vaihtelevat paljolti ulkorakennuksen käyttötarkoituksen mukaan.

 

Tutustu piharakennuksiimme ja hanki upeat puitteet kesäasumiselle!

 

 

 

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.