Selviydy piharakennuslupien viidakossa

Saako rakennuslupa-asioiden miettiminen ja lupakuvien hankkiminen tuskan hien otsalle? Prosessi saattaa tuntua työläältä ja luvat tulee hoitaa kuntoon erikseen jokaisen rakennuksen kohdalla. Asianmukaisilla lupa-asiakirjoilla kuitenkin varmistat, että saat piharakennuksillesi luvat vaivatta. Elementti Ellin ladattavat tyyppikuvat helpottavat lupaprosessia ja voit ladata piharakennuksesi lupakuvat itsellesi vaikka heti.

Säänneltyä ja vaihtelevaa

Tarvitsenko rakennusluvan pihavarastolleni? Tähän kysymykseen ei kannata vastata mututuntumalla, vaan lupakäytännöistä kannattaa ottaa hyvin selvää. Rakentaminen on Suomessa erittäin säänneltyä ja ulkorakennuksen rakennuslupien käytännölle ei voida antaa yhtä ohjeistusta, koska ne vaihtelevat kunnittain. Myöskään aiempiin vastaavanlaisiin projekteihin ei kannata täysin nojautua, sillä jokainen rakennusprojekti käsitellään erikseen ja ne voivat poiketa toisistaan. Pientenkin ulkorakennusten hankintaan on hyvä varautua rakennusluvin, sillä rakennuksen kaavanmukaisuus tarkistetaan rakennuslupahakemuksen yhteydessä.

Apua on tarjolla

Jos lupa-asioiden viidakko tuntuu liian tiheältä, kannattaa ottaa yhteys rakennusvalvontaan. Lupaprosessi saattaa viedä aikaa ja hakemuksen kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä, jotta rakennusprojekti ei viivästy turhaan. Rakennusvalvonnasta saa tietoa hakumenettelystä ja vaatimuksista, joten asiantuntijoiden puoleen kannattaa kääntyä herkästi.

Muista lisäksi, että monissa tapauksissa myös naapureita on kuultava rakennushankkeiden yhteydessä. Varsinkin, jos alue on tiheään rakennettu. Asiasta kannattaa keskustella naapureiden kanssa siis hyvissä ajoin.

Elementti Elli vauhdittaa projektia

Kun olet varmistanut asiakirjavaatimukset, kunnan rakennusvalvontaan on toimitettava lupakuvat, joista ilmenee hankittavan rakennuksen koko ja pohjapiirustus. Elementti Elli on tehnyt tämän helpoksi ja jokaisen mallin lupakuvat löytyvät verkkosivuiltamme. Ne on vapaasti ladattavissa pdf-muodossa sivuiltamme eikä lataaminen tai niillä rakennusluvan hakeminen sitouta ostopäätökseen. Lupakuvat soveltuvat sellaisenaan rakennusluvan hakemiseen ja pienet muutokset elementteihin eivät välttämättä tarvitse muutoksia kuviin, mutta tarvittaessa saat tilattua meiltä vakiokuvat omilla muutoksilla.

Lataa ilmaiset tyyppikuvat vaikka heti ja laita vauhtia rakennuslupakäsittelyyn!

Muista, että lupa-asioissa on aina käännyttävä oman kunnan rakennusvalvonnan puoleen. Asiakas vastaa lupien hakemisesta ja niiden oikeellisuudesta sekä muista vastaavista asioista.

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.