Aamukahvilla-blogisti Henriikka Reinman valitsi pihaansa Elementti Ellin piharakennuksen

Aamukahvilla-blogia pitävän ja Instagramista (@aamukahvilla) tutun Henriikka Reinmanin piharakennusprojekti on tullut valmiiksi ja kotipihassa on nyt upouusi Elementti Ellin piharakennus. Henriikka osti miehensä kanssa Porvoosta lokakuussa 2020 hirsitalon ja pian he totesivatkin, ettei säilytystilaa ollut tarpeeksi, joten haaveeksi syntyi käytännöllinen, pihaan sopiva ulkorakennus ja varasto.

Henriikka kertoo blogikirjoituksessaan ”Unelmien pihavarasto ja verstas: Elementti Ellin elementtivarasto” koko rakennusprojektin aivan suunnitteluvaiheesta ja lopputulokseen. Henriikan pihassa on nyt kaksiosainen piharakennus: lämmin unelmien outdoor-varasto retkeilytarvikkeille ja verstas puutöitä varten.

Tarve lämpimälle varastotilalle kodin ulkopuolelle

Henriikan uuden kodin pihassa oli ennestään rakennusluvaton ulkovarasto/puuliiteri, joka kaipasi päivitystä. Tontilla oli rakennuslupaa jäljellä vielä vajaan 40 neliön verran, joka oli juuri sopiva määrä uuden piharakennuksen rakentamiseen. Muunneltavissa oleva piharakennus oli yksi tärkeä syy Elementti Ellin valinnalle.

”Säilytys- ja verstastila oli juuri se mitä tarvitsimme, emmekä halunneet suunnitella pihaa pikkumökkejä täyteen, vaan satsata mieluummin kaikki yhteen suurempaan. Halusimme myös rakennuksen, jonka pystyy tarvittaessa muuttamaan vaikka vierashuoneeksi tai työhuoneeksi, jos tulevaisuudessa kotimme neliöt kävisivät ahtaaksi.”

Unelmien outdoor-varasto retkeilytarvikkeille ja verstas puutöitä varten

Henriikka rakastaa miehensä kanssa luonnossa liikkumista ja retkeilyä, mikä näkyi myös säilytystilan tarpeissa. Henriikka nimesi piharakennuksen lämpimän tilan ”unelmien outdoor-varastoksi”, sillä siellä säilytetään pääasiassa retkeily- ja luontoliikuntatarvikkeita, jotka vievät paljon tilaa. Myös sesonkivaatteet, hillopurkit ynnä muut ei jokapäiväiset tavarat tarvitsivat säilytyspaikat.

Piharakennuksen toinen osa suunniteltiin Henriikan puolisoa ajatellen verstaaksi, jossa pääsee tekemään puutöitä ilman sään armoilla olemista.

”Ensisijainen käyttötarkoitus rakennukselle oli lämmin varastotila. Tälle suunnittelimme suuremman huoneen. Olemme puhuneet tästä ”unelmien outdoor-varastona”, sillä nimenomaan retkeily- ja luontoliikuntakampe on se, joka syö neliöitä. Polkupyörät, lumilaudat, makuupussit ja -alustat, untuvatakit, lapsen pyöräkärry, teltat, kuivapuvut… you name it.”

Miksi Elementti Elli – käytännöllinen, luotettava ja kestävä piharakennus

Piharakennusprojektissa suunnittelijana toimi Henriikka ja toteuttajana puoliso. Sopivanlaisen piharakennuksen etsintä alkoi netistä ja yksi prioriteettina oleva asia oli tietysti taloudelliset asiat, kun takana oli jo uuden kodin ostaminen. Kuitenkin laatu, käytännöllisyys ja luotettava rakennus oli tärkeimpinä asioina piharakennuksen valinnassa, unohtamatta piharakennuksen ulkoasua.

”Emme siltikään halunneet tinkiä laadusta, sillä olisi yksinkertaisen typerää kyhätä vaivalla joku kehno lautahökkeli omaisuuttaan suojelemaan. Halusimme käytännöllisen ja luotettavan rakennuksen, joka kestäisi vuodesta toiseen. Päädyimme pohdinnoissamme Elementti Elliin, sillä se täytti yllä olevat kriteerit ja oli lisäksi todella väljästi muokattavissa.”

Haasteena piharakennuksen valinnassa oli tontilla ollut tila. Henriikan pihassa on paljon muun muassa puita ja pensaita, joista ei haluttu luopua. Myöskään pihalla olevaa merimaisemaa ja metsää ei haluttu piilottaa. Elementti Ellin piharakennus osoittautui täydelliseksi valinnaksi, sillä yksittäisistä elementeistä koottavan rakennuksen mitat pystyi valitsemaan itse. Samalla myös rakennuksen ulkoasun pääsi itse päättämään värin ja esimerkiksi ikkunoiden tyylin ja sijainnin mukaan.

”Elementti Ellin elementtivaraston pystyi metrin elementtien rajoissa muokkaamaan juuri sen kokoiseksi kuin tahdoimme. Näin saimme mahdollisimman paljon neliöitä, mutta emme joutuneet tinkaamaan sijainnista tai ominaisuuksista.”

Elementti Ellin verkkosivuilla pystyy suunnittelutyökalun avulla suunnittelemaan tarkoilla mitoilla oman unelmiensa piharakennuksen. Myös rakennuspiirustukset saa aina tarvittaessa.

”Lisäksi Elementti Elliltä, toisin kuin monilta muilta toimijoilta, sai kätevästi rakennuspiirustukset pyydettäessä. Asiakaspalvelu oli muutenkin jouhevaa ja nopeaa koko prosessin ajan, sellaista ihmiseltä ihmiselle -kommunikaatiota yritysjargonin sijaan.”

Pitkän suunnittelun tuloksena 35 neliön kokoinen piharakennus kahdella erillisellä tilalla

Kun suunnitelmat olivat selvät, Henriikka päätyi miehensä kanssa valitsemaan yhteensä 36 neliön kokoisen ulkorakennuksen kahdella eri tilalla: lämmin varastotila, jonka voi tarvittaessa muuttaa esimerkiksi vierasmökiksi sekä verstas puutöitä varten. Varastohuoneen kooksi tuli 6×4 metriä ja verstashuoneen kooksi 3×4 metriä.

”Kaiken yllä olevan mietinnän ja suunnittelun päätteeksi päädyimme kooltaan 4×9-metrin kokoiseen eli yhteensä 36 neliön ulkorakennukseen. Rakennuksen malli on Elementti Elli E20.”

Rakennusprojektin tarkat vaiheet sekä kustannukset Henriikan blogissa

Rakennusprojekteihin kuuluu aina monta vaihetta niin suunnittelusta paikan raivaamiseen, pohjan ja seinäelementtien kasaamiseen, katon, ovien ja ikkunoiden kasaamiseen kuin viimeistelytöihin ja lopuksi maalaamiseen.

 • suunnittelu ja tilaus
 • raavipaalujen asennus
 • kiven räjäytys
 • lattiakoolaukset
 • seinäelementtien asennus
 • katon asennus
 • ikkunoiden ja ovien asennus
 • maalaus
 • lattian eristäminen ja asentaminen
 • seinien ja katon eristys ja asennus
 • kustannukset – mitä kaikki maksoi?

Henriikka on avannut blogissaan nämä kaikki vaiheet, käy lukemassa miten unelmien piharakennus rakentui kotipihaan.

 

Ota yhteyttä – Miten voisimme auttaa?

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta? Tuotevalikoimamme skaalautuu jokaiseen tarpeeseen, ja autamme mielellämme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin. Yllättävän edullisesti.